Voor branded content massagepraktijk tijdens Corona-lockdowns moet betaald worden

15-01-2024 Print this page
IEPT20230719, Rb Midden-Nederland, Massage advertenties in lock-down

Overeenkomst tussen bedrijven met betrekking tot het plaatsen van digitale advertenties. Financiële omstandigheden en het gegeven dat adverteren tijdens de corona lockdowns minder effectief was, ontslaan gedaagde partij niet van haar betalingsverplichting. De kantonrechter treft geen betalingsregeling, dat is een zaak van partijen onderling.OPDRACHT Voor haar massagepraktijk heeft gedaagde in september en november 2021 overeenkomsten met eiseres gesloten, voor het plaatsen van digitale advertenties en branded content op websites met voornamelijk lokaal gemeentelijk dan wel regionaal nieuws.
 

Gedaagde voert aan dat haar bedrijf last heeft gehad van de coronacrisis en de opgelegde overheidsbeperkingen. Verder waardeert zij het niet dat eiseres niet heeft meegewerkt aan haar verzoek de advertentiecampagne op te schuiven. Adverteren in deze crisis heeft geen of weinig zin als er niets mag of kan.


Eiseres heeft de gevraagde diensten uitgevoerd, dat deze advertentiediensten mogelijk niet effectief waren tijdens de lockdowns doet daar niet aan af.

 

De kantonrechter overweegt dat de door [gedaagde] gestelde financiële omstandigheden geen overmacht opleveren en haar niet ontslaan van de verplichting om de door haar afgenomen diensten te betalen.

Het is niet aan de kantonrechter om een betalingsregeling te treffen, dat is aan partijen onderling. De kantonrechter veroordeeld om €3.654,54 te betalen.


ECLI:NL:RBMNE:2023:4309