Toegewezen betalingsvordering voor kunnen voeren Keurmerk VerHuurVeilig

10-01-2024 Print this page
IEPT20230914, Rb Amsterdam, VerHuurVeilig

Overeenkomst tot het voeren van het keurmerk VerHuurVeilig. Vordering tot betaling kosten wordt toegewezen; verweer dat is betaald wordt betwist en is niet nader onderbouwd.
 

De Stichting is een onderneming die het keurmerk VerHuurVeilig in stand houdt en bewaakt. Partijen zijn een overeenkomst aangegaan in 2022 om tegen betaling het keurmerk voor onbepaalde tijd te voeren. Ondanks betalingsherinneringen en sommaties is het bedrag niet betaald.

 

Gedaagde stelt dat hij het verschuldigde bedrag al heeft betaald. Echter laat na deze te onderbouwen: er is geen toelichting wanneer de bedragen zijn betaal en aan wie. Noch is er een verklaring van zijn schoonzus die bij de contante betaling aanwezig was.

 

Gedaagde heeft weliswaar aangevoerd dat de Stichting heel moeilijk bereikbaar is. Echter ook dat verweer gaat niet op, omdat hij niet heeft weersproken hetgeen is aangevoerd, te weten dat de Stichting, beschikt over een vast telefoonnummer dat beantwoord wordt door een belteam en dat de Stichting tevens bereikbaar is per e-mail.

 

Kantonrechter veroordeelt gedaagde tot betaling van €441,65 aan hoofdsom.

 

ECLI:NL:RBAMS:2023:5793