Olivier ter Brake

Print this page

O. ter Brake

(Olivier)

European patent attorney
e-mail

profiel

 

AOMB Intellectual Property 

Vestdijk 51
5611 CA Eindhoven
Tel: (040) 243 37 15
www.aomb.nl

 

 

Praktijk

Hij is begonnen als wetenschapper in de Life Sciences en heeft 10 jaar aan gentherapie gewerkt  in de neurowetenschappen en de virologie. Als onderzoeker was hij ook uitvinder en kwam zo in aanraking met octrooien en raakte geïnspireerd om het vak in te gaan.

Olivier is zijn carrière als gemachtigde gestart bij een Nederlands IP kantoor. Na werkzaam geweest te zijn in kleine en grote biopharma, en een advocatenkantoor op de zuidas is hij nu weer in de rol die het beste bij hem past.

 

In mei 2021 maakte hij de overstap naar AOMB waar hij nu werkt als Senior Europees octrooigemachtigde binnen het Life Sciences team. Met een brede technische expertise in biotechnologie en gecombineerd met ervaring in alle facetten van IP vanuit verschillende invalshoeken kan hij cliënten strategisch goed bijstaan.

 

De combinatie van business perspectief, wetenschap en (octrooi)recht is waar Olivier veel energie van krijgt. Een obstakel ziet hij juist als een kans en voor ingewikkelde situaties mag je hem altijd wakker maken!

 

In zijn vrije tijd speelt Olivier graag tennis. Daarnaast heeft hij een bescheiden vintage horlogeverzameling en gaat hij regelmatig naar musea.