2024 Hof Den Bosch

Print this page

IEPT20240326, Hof Den Bosch, P-P Consult v Mr. Jobs

Handelsnaam ‘Mister Jobs’ heeft beperkt onderscheidend vermogen: handelsnaam is in hoge mate beschrijvend. Geen sprake van inburgering. Enige mate van overeenstemming tussen handelsnamen ‘Mister Jobs’ en ‘Mr. Jobs’: grote mate van auditieve en begripsmatige overeenstemming. Visueel zijn de handelsnamen niet volledig gelijk. Verwarringsgevaar valt niet te duchten: in beginsel kunnen partijen op het gebied van arbeidsbemiddeling in elkaars vaarwater komen vanwege landelijke activiteiten. Echter, geen sprake van verwarring vanwege evident verschil in schrijfwijze van de handelsnaam en de presentatie van beide ondernemingen. Ook op LinkedIn zullen de op gebruikelijke wijze oplettende klanten via links bij [de B.V. 1] belanden.

 

IEPT20240305, Hof Den Bosch, Beheer Holding Foam v Y 
Hof halveert vanwege onaanvaardbaar resultaat de contractuele boetes. Schending (post)contractuele verplichtingen door openbaring bedrijfsgeheimen, auteursrechtelijk beschermde werken en non-concurrentiebeding. Contractuele boetes gehalveerd nu gestelde schade niet voldoende is onderbouwd en de optelsom tot een onaanvaardbaar resultaat leidt: €239.750.

 

IEPT20240109, Hof Den Bosch, nalatenschap Hans Vlek

Auteursrechten over de literaire nalatenschap van erflater rusten bij [geïntimeerde]: toebedeling van auteursrechten aan [geïntimeerde] en [appellante] gezamenlijk, dan wel verdeling bij helfte, acht het hof niet aangewezen. Literaire nalatenschap is bij [geïntimeerde] in goede handen.