2017

Print this page

IEPT20171227, Rb Gelderland, Endemol

Endemol mocht uit stilzwijgen advocaat niet afleiden dat eiser geen bezwaar had om herkenbaar in beeld te komen in tv-programma "Misdaadverslaggever". Vertoning gezicht eiser onrechtmatig: weliswaar sprake van ernstige, goed gefundeerde en gedocumenteerde verdenking jegens eiser betreffende uitlokking huurmoord en sprake van belichting grote misstand, maar eiser was geen publiek figuur en misstand kon ook zonder tonen gezicht eiser voldoende indringend en overtuigend aan de kaak worden gesteld. Immateriële schadevergoeding van € 3.000 toegewezen.

 

IEPT20171218, Rb Gelderland, FlexExpert v EquiPlus

Verwarringsgevaar tussen handelsnamen Flex-Experts en FlexExperts met oudere handelsnaam FlexExpert: grote mate van overeenstemming nu kenmerkende delen ‘Flex’ en ‘Expert’ identiek zijn, FlexExpert niet louter beschrijvend, beide ondernemingen richten zich op de uitzendbranche en bieden deels soortgelijke diensten aan. Ook inbreuk op flexexpert.nl door gebruik flex-experts.nl: gebruik aangemerkt als handelsnaamgebruik.

 

IEPT20171120, Rb Gelderland, Knoop

Knoop voldoende belang bij verbod ex-werkneemster om relaties Knoop te benaderen: gerede vrees voor overtreding relatiebeding doordat gedaagde relatielijst naar zichzelf heeft gestuurd bij einde dienstverband. Gedaagde dient strikte geheimhouding in acht te nemen inzake alle concurrentiegevoelige informatie van Knoop: gedaagde heeft zich in de afgelopen periode niet aan het geheimhoudingsbeding jegens Knoop gehouden. Inbreuk auteursrecht Happy House: ex-werkneemster heeft in huidige functie de auteursrechtelijk beschermde foto’s gekopieerd en verzonden aan derden. Ex-werkneemster moet inbreuk makende producten en samples teruggeven: partijen zijn contractueel overeengekomen dat bij beëindiging dienstverband alle bedrijfseigendommen teruggegeven moeten worden.

 

IEPT20171204, Rb Gelderland, Restaurant De Betuwe v Wegrestaurant Betuwe

Gedaagde dient gebruik handelsnamen Wegrestaurant Betuwe (A15) of enige andere handelsnaam met het woord ‘Betuwe' te staken wegens inbreuk op oudere handelsnaam Restaurant De Betuwe: grote mate van overeenstemming nu dominerende en kenmerkende delen van de handelsnamen - te weten 'Restaurant' en `Betuwe' - identiek zijn en woorden `weg', 'A15' en 'de' niet van doorslaggevende betekenis zijn, 'Restaurant' en `Betuwe' zijn weliswaar beschrijvende aanduidingen maar de handelsnaam heeft door gebruik sinds 1983 onderscheidend vermogen verkregen, aard ondernemingen zeer nauw verwant nu beiden restaurant exploiteren, restaurants bovendien op relatief korte afstand van elkaar gevestigd.

 

IEPT20171117, Rb Gelderland, Powerlight International

Geen verwarringsgevaar tussen geanonimiseerde handelsnaam gedaagde en handelsnaam Key-Light International van zijn voormalige werkgever: aan puur beschrijvende woorden ‘Light’ en ‘International’ komt geen bijzondere betekenis toe, resterende elementen ‘key’ en ‘we’ stemmen auditief weliswaar overeen, maar wijken in begripsmatig en visueel opzicht van elkaar af waardoor verwarringsgevaar niet aannemelijk is. Gedaagde dient gebruik handelsnaam op grond van artikel 6:162 BW echter alsnog te staken: onrechtmatig handelen door keuze voor handelsnaam die enige associatie kan wekken met voormalig werkgever.

 

IEPT20171027, Rb Gelderland, Kiddy World v JL Creations

Inbreukverbod op auteursrechten Wonder Weeks-werken en merendeel nevenvorderingen bij verstekvonnis toegewezen: het gevorderde komt de voorzieningenrechter niet onrechtmatig of ongegrond voor.

 

IEPT20171025, Rb Gelderland, De Oude Muntkelder v Remalin

De Oude Muntkelder heeft geen rechtmatig belang bij ex art. 843a Rv gevorderde inzage/afschriften: sprake van ‘fishing-expedition’ nu zij de stukken onvoldoende concreet heeft beschreven en onvoldoende heeft toegelicht dat zij bekend is met de inhoud daarvan.

 

IEPT20171025, Rb Gelderland, Compañero v DG Rubber

Niet voldaan aan bewijsopdracht uit tussenvonnis (IEPT20170719) na afzien van verder procederen.

 

IEPT20171020, Rb Gelderland, Transvision v Ylvas

Ylvas en [gedaagde B] veroordeeld zich aan geheimhoudingsverplichting te houden: niet geloofwaardig dat na afloop van de overeenkomsten van opdracht alle bij [gedaagde B] aanwezige bescheiden zijn vernietigd zonder enige vorm van bewijs daarvan. Geen veroordeling tot geheimhouding jegens CM: niet vast te stellen dat wilsovereenstemming bestond over aangaan samenwerkingsovereenkomst en essentialia van die overeenkomst. Ylvas en [gedaagde B] moeten opgeven welke vertrouwelijke informatie bij hen aanwezig was en afgifte doen van hetgeen bij hen aanwezig is: gedaagden moeten indien alles is vernietigd in staat worden geacht (achteraf) te kunnen opgeven welke stukken dit dan betrof. Geen verbod om één jaar vanaf 15 juli 2017 werkzaamheden voor CTS uit te voeren: geen concurrentiebeding en geen bijkomende omstandigheden. Wel verbod opgelegd aan [gedaagde B] om zich met Valys-aanbesteding in te laten: [gedaagde B] heeft door één van zijn opdrachten veel kennis over Valys-aanbesteding en gelet op enorme belang van de opdracht.

 

IEPT20171009, Rb Gelderland, Lizard Apps v Haerst

Haerst mag door Lizard Apps ontwikkelde software voor camera na beëindiging samenwerkingsovereenkomst enige tijd blijven gebruiken zodat zij vervangende software kan ontwikkelen: licentieovereenkomst over gebruik software kwalificeert als duurovereenkomst voor onbepaalde tijd, aard van de overeenkomst verzet zich tegen rechtsgeldige opzegging nu camera uitsluitend functioneert met deze software en Lizard Apps alle kosten voor ontwikkeling software vergoed heeft gekregen.

 

IEPT20170913, Rb Gelderland, ExcluFloorS v Exclu-Floors

Beneluxwoord-/beeldmerk “With ExcluFloorS you'll get more” niet louter beschrijvend (artikel 2.28(1)(c) BVIE voor exclusieve vloeren: dominant bestanddeel “exclu” is geen woord in Nederlands en Engels en geen gebruikelijke afkorting van woord “exclusief”, sprake van verassende en ongebruikelijke samenstelling. Merk heeft onderscheidend vermogen door verrassende en ongebruikelijke samenstelling, verschillende grafische elementen zoals combinatie woord “ExcluFloorS” met toevoegingen “with” en “you’ll get more” waardoor een slagzin ontstaat, lettertypes en weergave in twee kleuren groen. Verwarringsgevaar tussen Beneluxwoord-/beeldmerk “ExcluFloorS” en teken “Exclu-Floors: zeer grote overeenstemming en verschillen ondergeschikt. Domeinnamen van Exclu-Floors maken inbreuk op merkenrecht ExcluFloorS door gebruik “anders dan ter onderscheiding van waren of diensten” in de zin van artikel 2.20(1)(d) BVIE: geen geldige reden, verwarringsgevaar en afbreuk onderscheidend vermogen ongerechtvaardigd voordeel uit onderscheidend vermogen en reputatie van het merk. Geen handelsnaaminbreuk: niet aangetoond dat Exclu-Floors effectief op de Nederlandse markt actief is onder de handelsnaam “Exclu-Floors”. Geen onrechtmatige daad: onvoldoende bijkomende omstandigheden gesteld.

 

IEPT20170905, Rb Gelderland, Bruna

Gedaagde partij niet in strijd met het in de franchiseovereenkomst bepaalde concurrentiebeding gehandeld: gedaagde niet in strijd met franchiseovereenkomst betrokken bij concurrent in oorspronkelijke winkelruimte Bruna en niet aannemelijk dat het bedrijf van gedaagde Bruna concurrentie aandoet met hetzelfde assortiment als waarvoor Bruna ten tijde van de franchising toestemming voor verkoop had gegeven.

 

IEPT20170825, Rb Gelderland, Van Asbeck v Paleis Het Loo

Bestaan duurovereenkomst voor restauratie en renovatie Paleis Het Loo tussen Van Asbeck en de Staat kan niet worden vastgesteld in kort geding: totstandkoming stilzwijgende duurovereenkomst na langdurige relatie niet uit te sluiten maar niet gebleken dat die wellicht ontstane duurovereenkomst met instemming van de Staat is overgenomen, bovendien is onvoldoende gebleken dat de Staat zich verplichtte om opdrachten ten behoeve van het onderhoud exclusief aan Van Asbeck te verstrekken. Voor zover sprake zou zijn van duurovereenkomst is voor de beëindiging daarvan een zwaarwegende grond gelegen in de overdracht van beheer en onderhoud aan stichting Paleis Het Loo. Renovatie- en verbouwingsplannen paleis maken geen inbreuk op auteursrecht Van Asbeck: niet per restauratie toegelicht dat en waarom deze auteursrechtelijk beschermd zijn en dat plannen een misvorming, verminking of andere aantasting daarvan zouden inhouden en het is bovendien zeer de vraag of bij restauratie creatieve keuzes zijn gemaakt.

 

IEPT20170816, Rb Gelderland, WD Groep v Schuman Incasso

WD Groep niet gerechtigd om op te treden tegen vermeende inbreuk op auteursrecht van Arda Investments op CMS software Flat Flamingo: rechtbank gaat er van uit dat auteursrecht nog bij maker(s) ligt nu geen akte is overgelegd, Arda Investments kan derhalve geen volmacht aan WD Groep geven om te handhaven. Reconventionele vordering tot afgifte broncode Flat Flamingo - zoals deze draait in door WD Groep ontwikkeld programma Twiga - en overdracht beheer daarvan toegewezen: Schuman Incasso maakt contactuele aanspraak op afgifte broncodes waarmee zij vrijelijk over Twiga kan beschikken, niet in geschil dat zij zonder Flat Flamingo niet vrijelijk over Twiga kan beschikken, onvoldoende onderbouwd dat Flat Flamingo van contractuele regeling is uitgezonderd.

 

IEPT20170809, Rb Gelderland, WalburgPers v LM Publishers

Boek ‘1000 jaar Sinterklaas’ heeft ondanks gebruik zelfde opmaaksjabloon voldoende afstand genomen van lay-out en vormgeving van boek ‘De Beeldenstorm’: meerdere verschillen in omslag van beide boeken door onder meer ontbreken linnen rug met leeslint en verschil in afbeeldingsgrootte, lettertype in kleur en ook betreft inhoud van de boeken meerdere verschillen in vormgeving en lay-out door onder meer verschil in letterkleur, gebruik afbeeldingen, en kolommenformaat.

 

IEPT20170724, Rb Gelderland, Achternaam als handelsnaam

Zoon van oprichter familiebedrijf mag zijn achternaam niet als handelsnaam voor nieuw opgerichte onderneming gebruiken nadat het familiebedrijf is overgenomen door eiseres: verwarringsgevaar te duchten nu in beide handelsnamen de elementen ‘[naam]’ en ‘Grond en Sloopwerk’ voorkomen en ondernemingen zijn gevestigd in aangrenzende gemeenten, eiseres heeft oudere handelsnaamrechten, omstandigheid dat de gebruikte handelsnaam de achternaam van gedaagde is maakte dit niet anders nu familiebedrijf inclusief handelsnaam is verkocht en voldoende recht en spoedeisend belang bij verbod ondanks aanwijzingen dat inbreuk reeds is gestaakt. Geen onrechtmatige daad door oprichten concurrerende onderneming en benadering klanten.

 

IEPT20170719, Rb Gelderland, Compañero v DG Rubber

Compañero’s structuurmatten met antislipprofiel voor beton van hebben geen eigen gezicht op de markt: door Compañero genoemde kenmerken gebruiksgemak en materiaalkeuze zijn functioneel en onderscheiden zich wat uiterlijke verschijningsvorm betreft niet van Umfeld, productieproces en functionaliteit hebben geen betrekking op de uiterlijke verschijningsvorm van de matten, slaafse nabootsing gaat om de invloed van de gelijkenis op de aankoopbeslissing en niet om eventuele verwarring die ontstaat nadat de aankoopbeslissing is genomen, profielen bestaan uit eenvoudige standaardvormen die dermate triviaal zijn dat deze niet bijdragen aan het eigen gezicht, gezandstraalde gedeelte in vierkante profiel is bovendien functioneel van karakter aangezien het het antislipeffect vergroot, ruitprofiel werd reeds gebruikt op multiplexplaat, ook verrichtte inspanningen, commercieel succes of verworven marktaandeel leiden niet tot een eigen gezicht. Voor zover handelen DG Rubber als stelselmatig nabootsen kan worden aangemerkt leidt dit niet tot onrechtmatig handelen: stelling dat stelselmatig nabootsen van een productlijn, ook indien de individuele nabootsingen geen nodeloze verwarring en dus geen onrechtmatig handelen meebrengen, een onrechtmatige daad oplevert, wordt weliswaar in de literatuur verdedigd maar vindt geen steun in de wet of in de jurisprudentie. Compañero dient te stellen en zo nodig te bewijzen dat zij gerechtigd is eventueel verbeurde dwangsommen te incasseren: verbod toegewezen ten gunste van [X] terwijl niet is gebleken van inbrengen in of cederen aan Compañero.

 

IEPT20170719, Rb Gelderland, AirGroup v ATF

Oneerlijke handelspraktijk ex art.  6:193c lid 1 sub a en b BW en misleidende reclame ex art. 6:194 aanhef en sub a, f en i BW ATF door  te vermelden dat zij ‘REACH compliant/gecertificeerd’ zijn, dat ‘REACH certified material’ wordt gebruikt en/of dat producten ‘REACH conform’ zijn: voor die begrippen is geen basis te vinden in de REACH-Verordening en ATF laat bovendien in strijd met die verordening na aan afnemers informatie te verschaffen over gebruik weekmaker. Concurrent AirGroup kan beroep doen op art. 6:193a-j BW: artikelen zijn uitwerking van Richtlijn OHP die expliciet benoemd dat concurrenten moeten worden beschermd tegen oneerlijke business-to-consumer handelspraktijken, nationale wetgever heeft geen expliciete keuze gemaakt om hier vanaf te wijken.

 

IEPT20170712, Rb Gelderland, Mosman

Samenwerkingsovereenkomst opgezegd: indien deze al is blijven bestaan na sluiten arbeidsovereenkomst is deze op 28 maart 2016 opgezegd. Onvoldoende aannemelijk dat op moment van opzegging al opdrachten waren verstrekt en aanvaard. Vordering tot afgifte technische gegevens en kennis die in depot zijn gegeven bij notariële akte afgewezen: geen van in de akte genoemde situaties van toepassing (overlijden en wilsonbekwaamheid). Geen verwarring op de markt veroorzaakt door gedaagden: [gedaagde sub 1] was al geruime tijd voor samenwerking met Mosman actief op de markt en als auteursrechthebbende gerechtigd technische kennis en know how over te dragen aan Solex, op geen enkele wijze geconcretiseerd dat de markt ten nadele van Mosman is verward, Mosman dient zich voor eventuele inbreuken op haar auteursrechten te wenden tot Solex. Geen schadevergoeding wegens per direct stopzetten van alle samenwerking door [gedaagde sub 2]: onvoldoende aannemelijk dat nakoming blijvend onmogelijk was, waardoor ingebrekestelling was vereist die is uitgebleven. Depot van het woordmerk [handelsnaam B] is te kwader trouw verricht: [gedaagde sub 1] gebruikte al geruime tijd voor de samenwerking met Mosman [handelsnaam B] als handelsnaam en teken voor zijn product, Mosman wist of behoorde te weten van voorgebruik door gedaagden voor soortgelijke waren in het Benelux-gebied. Het depot merk [handelsnaam B] en gebruik handelsnaam door [handelsnaam B] Mosman onrechtmatig jegens [gedaagde sub 1].

 

IEPT20170710, Rb Gelderland, Norah v Engels
Vorderingen in kort geding omrent vermeende inbreuk op merk- een handelsnaam afgewezen: twijfels bij spoedeisend belang nu discussie sinds 2012 speelt, onduidelijkheid over de inhoud en kort geding leent zich niet voor nadere onderbouwing of bewijslevering.

 

IEPT20170705, Rb Gelderland, Foto zonder toestemming

Gedaagde maakt inbreuk op auteursrecht eiser: foto geplaatst op website zonder toestemming en betaling van vergoeding aan eiser. Gedaagde verwijtbaar gehandeld door geen onderzoek te doen naar de auteursrechten op deze foto. €500,- schadevergoeding: hoogte bedrag voldoende gemotiveerd onderbouwd en in samenspraak met Tarievenlijst Stichting Foto anoniem.

 

IEPT20170626, Rb Gelderland, Holonite v Composietsteen

Op basis van toegewezen inzage uit vonnis van 10 april 2017 (IEPT20170410) gevonden document waarin term ‘kanttekening’ voorkomt mag niet worden vrijgegeven: op basis van vonnis moet specifieke woord ‘tekening’ letterlijk in document voorkomen, en niet in combinatie of een deel uitmakend van een langer woord, zoals ‘kanttekening’.

IEPT20170524, Rb Gelderland, Selamat Innovations v Trint

Vordering tot overschrijven registratie model voor schenksysteem verf afgewezen: onvoldoende onderbouwd op welke grond moderecht aan failliete rechtspersoon Selamat Innovations toekomt. Geen sprake van bestuurdersaansprakelijkheid: onvoldoende onderbouwd dat registreren modelrecht op naam Selamat Innovations faillissement had kunnen voorkomen, niet vast komen te staan dat tijdelijke overheveling bedrijfsvoering faillissement heeft veroorzaakt. Trint kan wel worden aangesproken voor  € 9.000: niet voldaan aan stortingsplicht.


IEPT20170512, Rb Gelderland, Orga-Architect v Eco-Plus
Samenwerkingsovereenkomst ontbonden: uit feit dat gedaagden ter zitting hebben verklaard geen verdere samenwerking met eisers te wensen en dat zij geen nakoming verlangen blijkt dat gedaagden zich kennelijk bij ontbinding hebben neergelegd. Gedaagden moeten gebruik handels- en merknamen “ORGA bouw” staken: eisers voerden handelsnaam “ORGA” geruime tijd voor samenwerkingsovereenkomst, zijn rechthebbende op handelsnaam/merknamen “ORGA architect” en “ORGA bouw” en samenwerkingsovereenkomst bepaalt dat gedaagden na beëindiging overeenkomst handelsnaamgebruik moeten staken. Redelijkheid en billijkheid brengt mee dat gedaagden handelsnaam t/m 31 december 2017 mogen voeren: uit samenwerkingsovereenkomst vloeit voort dat bij beëindiging partijen moeten overleggen hoe zij precies uit elkaar gaan en eisers ter zitting aangegeven bereid te zijn gebruik “ORGA bouw” door gedaagden voor een bepaalde (korte) termijn toe te staan. Veroordelingen gelden enkel in verhouding tot [eiser sub 1]: geen geldige overdracht rechtsverhouding aan Orga-Architect doordat wederpartij niet schriftelijk in kennis is gesteld van overneming (6:159 BW). Toewijzen gevorderde betaling van aantal bedragen in dit kort geding te vergaand: gedaagden hebben belang bij opschorting betaling in verband met eventuele tegenvordering en spoedeisend belang en restitutierisico bij geldvorderingen niet onderbouwd.


IEPT20170512, Rb Gelderland, Eredivisie v Café X

Café bij verstekvonnis veroordeeld voor auteursrechtinbreuk door tonen eredivisiewedstrijden zonder toestemming rechthebbenden: het gevorderde komt de voorzieningenrechter niet onrechtmatig of ongegrond voor.


IEPT20170410, Rb Gelderland, Holonite v Composietsteen
‘Eis in de hoofdzaak’ tijdig ingesteld: onderhavige kort geding waarin inzage in beslagen stukken wordt gevorderd aan te merken als hoofzaak, binnen twee maanden termijn uit beschikking hoofdzaak ingesteld. Rechtsbetrekking door slaafse nabootsing MBI 51 dorpels onvoldoende aannemelijk: eigen plaats op de markt en onderscheidend vermogen MBI 51 dorpels onvoldoende aannemelijk en hooguit slaafse nabootsing als door Composietsteen op geen enkel punt wordt afgeweken van model van Holonite, hetgeen niet het geval is. Wel rechtsbetrekking door aanwijzingen van delen know how en/of gebruiken kennis buiten samenwerking en/of handelen in strijd met postcontractuele goede trouw en redelijkheid en billijkheid. Inzage in bescheiden waarin woorden en/of combinaties en/of naam/namen voorkomen: ‘Ekosiet dorpel MBI 57’/ ‘MBI 57’, de ‘Ekosiet dorpel MBI 51’ / ‘MBI 51’, ‘MBI51’, ‘MBI57’, ‘[J]’, ‘[J2]’, ‘Holonite’, ‘Premax’ of ‘gegoten composietsteen’ betreft niet ‘bepaalde bescheiden’ en is ‘fishing expedition’. Inzage in bescheiden waarin combinatie van woorden en naam voorkomen: ‘[J]/[J2]’ én ‘MBI 51/MBI 57’ én ‘model/vormgeving/receptuur/recept/ know how/tekening’ wel voldoende bepaald. Geen gewichtige reden: verweer dat met horen [J] als getuige zelfde resultaat kan worden bevestigd slaagt niet.

IEPT20170407, Rb Gelderland, Internetnotarissen v de Stichtingen

Mededeling in brieven aan notarissen  die van diensten van de Stichtingen gebruik maken dat publicatieplicht op www.veilingnotaris.nl stopt niet misleidend of onjuist. Mededeling dat vanuit overheid oproep is gedaan om te streven naar één landelijke veilingwebsite niet onjuist of misleidend, gelet op overgelegde brief van voormalige minister van Veiligheid en Justitie. Gebruik van nieuwe website www.openbareverkoop.nl niet strijdig met artikel 516 Rv: zelfs als deze website onvoldoende landelijke bekendheid geniet is de brief van de Stichtingen niet onrechtmatig jegens Internetnotarissen en geen bijkomende omstandigheden die dit anders maken.
 

IEPT20170404, Rb Gelderland, Connect v Connect Professionals

Geen inbreuk ‘sub a’ op woordmerk CONNECT door gebruik teken Connect Professionals, beide voor uitzenddiensten: teken is niet gelijk aan het merk en diensten zijn niet gelijk nu Connect Professionals zich richt op (hoger opgeleid) personeel in onderwijs, gezondheidszorg en overheid en Connect op (lager opgeleid) technisch personeel. Wel inbreuk ‘sub b’ nu gevaar voor verwarring bestaat: diensten stemmen met elkaar overeen en auditieve, visuele en begripsmatige overeenstemming tussen merk en teken. Woordmerk CONNECT niet zuiver beschrijvend: enkele feit dat het woord connect een aspect van de diensten (verbinding) beschrijft maakt het niet uitsluitend beschrijvend.  Geen verwarringsgevaar tussen handelsnamen Connect (Connect Uitzendbureau en Connect Technisch Uitzendbureau) en Connect Professionals: beoordelingskader niet hetzelfde als bij merkenrecht, Connect Professionals heeft voldoende aannemelijk gemaakt dat zij zich sinds 2009 uitsluitend richt op  gezondheidszorg, onderwijs en overheid en Connect is volgens eigen stelling pas eind 2016 van Connect Professionals op de hoogte geraakt hetgeen nauwelijks anders kan betekenen dat in die periode geen verwarring is ontstaan, onvoldoende onderbouwd dat desondanks gevaar voor verwarring bestaat.


IEPT20170322, Rb Den Haag, Kwekersrecht

Gedaagde heeft inbreuk gemaakt op kwekersrecht eiseres: vermeerdering niet onder licentie geschied en ten aanzien van natuurlijk vermeerderd materiaal aanvullende vermeerderingshandelingen verricht, terwijl gedaagde wist dat gebruik van zelf vermeerderd materiaal als teeltmateriaal niet onder licentie viel. Gedaagde moet passende vergoeding van € 18.576 betalen: gebaseerd op € 0,30 per stek, areaaloverschrijding van 5.160 m2, 12 stekken per m2. Gedaagde moet € 80 aan achterstallige royalty’s betalen.
 

IEPT20170130, Rb Gelderland, Secmatix v NovioTech
Vorderingen in kort geding onvoldoende onderbouwd.