Ernest Baeten

Print this page

E. Baeten

(Ernest)

Octrooigemachtigde

e-mail

Profiel

AOMB Intellectual Property Consultants

Vestdijk 51
5611 CA Eindhoven

Tel: +31 (0)40 243 3715 

https://www.aomb.nl

ippt.png

Praktijk

Als collega en adviseur energiek, positief, integer en een echte teamplayer. Gaat blind voor AOMB en heeft een hekel aan sleur. Is geduldig met mensen, maar ongeduldig met ontwikkelingen. Deze kwaliteiten zijn kenmerken voor Ernest Baeten als Managing Partner van AOMB en leider van Business Unit Intermediairs.

 

De mooiste kant van het vak is volgens Ernest het contact met mensen. Ernest streeft langetermijnrelaties na op basis van wederzijds vertrouwen. Indien nodig stelt hij zich op als advocaat van de duivel, meer dan dat hij de cliënt naar de mond zal proberen te praten. Ernest geeft alleen adviezen waar hij 100% achter staat. Om als octrooigemachtigde tot een solide advies te komen vindt Ernest het belangrijk begrip te hebben van de relevantie van Intellectuele Eigendom in de bedrijfsvoering van zijn relatie. Een goed inlevingsvermogen is daarbij onmisbaar.

 

Ook de variatie die zijn functie met zich meebrengt vindt Ernest prachtig. Zo werkt hij op verschillende locaties, heeft hij verschillende verantwoordelijkheden en komt hij zodoende op
verschillende plaatsen. Als leider van Business Unit Intermediairs is hij eindverantwoordelijk voor de contacten met advocatuur, incubators en buitenlandse agenten. In het bijzonder coördineert hij – in samenwerking met collega René Raggers – de contacten met Noord-Amerikaanse relaties.

 

Ook in zijn vrije is Ernest een teamplayer. Zo speelt hij fanatiek hockey, maar hij houdt ook van een stevig rondje hardlopen. Thuis tref je hem vaak aan in de keuken.