Artikel 14

Print this page

  weegschaal.png

 

1. [Inhoud]
a) Het Reglement van Uitvoering bij dit Verdrag bevat regels met betrekking tot:
    i) aangelegenheden waarvan dit Verdrag uitdrukkelijk bepaalt dat deze moeten zijn voorgeschreven in het Reglement van Uitvoering;
    ii) nuttige details voor de uitvoering van de bepalingen van dit Verdrag;
    iii) administratieve vereisten, aangelegenheden of procedures.
b) Het Reglement van Uitvoering bevat eveneens regels met betrekking tot de formele vereisten die een Verdragsluitende Partij kan hanteren ten aanzien van verzoekschriften tot:
    i) inschrijving van een wijziging van een naam of adres;
    ii) inschrijving van een wijziging van de aanvraagr of eigenaar;
    iii) inschrijving van een octrooi of een veiligheidsbelang;
    iv) verbetering van een fout.
c) Het Reglement van Uitvoering voorziet eveneens in het opstellen, door de Algemene Vergadering, met de hulp van het Internationaal Bureau, van internationale standaardformulieren, en in het opstellen van een aanvraagformulier voor de toepassing van artikel 6, tweede lid, letter b.


2. [Wijziging van het Reglement van Uitvoering] Behoudens het derde lid is voor elke wijziging van het Reglement van Uitvoering drie vierde van de uitgebrachte stemmen vereist.


3. [Vereiste van unanimiteit]
a) In het Reglement van Uitvoering kan worden bepaald dat sommige bepalingen van het Reglement van Uitvoering uitsluitend op basis van unanimiteit kunnen wordt gewijzigd.
b) Elke wijziging van het Reglement van Uitvoering die de toevoeging of verwijdering van bepalingen als bedoeld in letter a tot gevolg heeft, moet op basis van unanimiteit worden aangenomen.
c) Bij de vaststelling van de vraag of unanimiteit is bereikt, worden alleen stemmen die daadwerkelijk zijn uitgebracht in acht genomen. Onthouding geldt niet als stem.


4. [Verschillen tussen het Verdrag en het Reglement van Uitvoering] In geval van een verschil tussen de bepalingen van dit Verdrag en die van het Reglement van Uitvoering, zijn de eerste doorslaggevend.