Ex partes tegen kopstukken 2Lions-Team

Print this page 21-03-2016
IEPT20160303, Rb Noord-Holland, Brein v 2Lions Team
(Met dank aan Victor den Hollander, Stichting BREIN)

Auteursrecht. Ex parte beschikking tegen de kopstukken van het 2-Lions-Team. Voor de rechtbank Groningen en Noord-Holland toegewezen met een dwangsom van €  2000 voor iedere dag (een gedeelte van een dag daaronder begrepen) dat in strijd met het inbreukverbod wordt gehandeld, met een maximum van €  50.000. De rechtbank Den Haag wijst een dwangsom van € 200 voor iedere dag, een gedeelte van een dag daaronder begrepen, dat gerekwestreerde in strijd handelt met dit stakingsbevelbevel toe, dan wel € 100 voor ieder keer dat hij in strijd met voormeld bevel handelt, met een maximum van € 50.000.

BREIN bericht: “Stichting BREIN heeft vorige week de releasegroep '2Lions Team' opgerold. Deze groep plaatste torrents op illegale websites ThePirateBay, ExtraTorrent, Demonoid, 1337x en Ahashare. Inmiddels zijn de meeste torrents door de uploaders verwijderd. Enkele uploaders werden met een ex parte bevel van de rechter aangesproken, anderen werden via hen bereikt.

Het totaal aan schikkingsbedragen is 67.500 euro. Hierbij is rekening gehouden met de draagkracht van de personen in kwestie. Tot de duizenden titels waarover deze grootschalige online auteursrechtdiefstal zich uitstrekt behoren titels als de recente Oscar winnaar The Revenant met Leonardo DiCaprio en Nederlandse titels als Gooische Vrouwen 2, het nieuwe muziekalbum van Anouk Queen for A Day alsmede TV-series zoals The Walking Dead.

Engelstalige films werden door de groep voorzien van ongeautoriseerde Nederlandse ondertitels vervaardigd door anderen uit de releasescene om de producten geschikt te maken voor de illegale Nederlandse markt. Sommige van de torrents voor die titels werden meer dan 470,000 keer gedownload.”

IEPT20160303, Rb Noord-Holland, Brein v 2Lions Team
(kopie originele beschikking)

IEPT20160311, Rb Den Haag, Brein v 2Lions Team
(kopie originele beschikking)

IEPT20160311, Rb Noord-Nederland, Brein v 2Lions Team
(kopie originele beschikking)