Inbreuk op Solatube-merken voor daglichtsystemen door domeinnaam Solatube-shop.nl

Print this page 28-05-2019
IEPT20190322, Rb Den Haag, Solatube

Gedaagde dient verhandeling Solatube daglichtsystemen te staken: niet aannemelijk gemaakt dat het uitgeputte waar betreft. Domeinnaam solatube-shop.nl maakt ‘sub b-inbreuk’ op Solatube-merken: domeinnaam wordt gebruikt als merk, zodanige mate van overeenstemming dat consument kan menen dat onder solatube-shop.nl aangeboden diensten afkomstig zijn van een met Solatube economisch verbonden onderneming.

 

MERKENRECHT

 

Kort geding. Solatube is producent van daglichtsystemen en houdster van enkele Solatube-merken. Solatube stelt dat gedaagde inbreuk op deze merken maakt door op de website solatube-shop.nl producten van Solatube te verkopen.

 

De voorzieningenrechter oordeelt dat gedaagde de verhandeling van de producten moet staken, nu niet aannemelijk is gemaakt dat het uitgeputte waar betreft. Bovendien maakt de domeinnaam inbreuk ‘sub b’ op de Solatube-merken, nu sprake is van gebruik als merk en  zodanige mate van overeenstemming dat consument kan menen dat onder solatube-shop.nl aangeboden diensten afkomstig zijn van een met Solatube economisch verbonden onderneming.

 

IEPT20190322, Rb Den Haag, Solatube

 

ECLI:NL:RBDHA:2019:2820