Verbod publicatie adresgegevens presentator niet meer in duur beperkt en uitgebreid

25-06-2021 Print this page
Auteur:
Anouck Bakhuis
IEPT20210608, Hof Den Haag, Publicatie privé (adres)gegevens presentator
(Met dank aan Josine van den Berg, Mount Law)

Jegens [T] door de voorzieningenrechter toegewezen gebod zich te onthouden van de publicatie van persoonlijke adresgegevens van [S] niet meer in duur beperkt en uitgebreid tot het onthouden van publicatie van de persoonlijke (adres)gegevens van de huisgenoten van [S]: voldoende vast komen te staan dat [T] verschillende malen is overgegaan tot publicatie adresgegevens van [S] en van diens vriendin en kinderen.

 

PUBLICATIE - PRIVACY

 

Vervolg op het tussenarrest van het Hof Den Haag van 9 maart 2021 (IEPT20210309). [T] is door de wrakingskamer van het hof niet-ontvankelijk verklaard in zijn verzoek. Aldus vindt in onderhavig geding de beoordeling van het incidenteel hoger beroep plaats.

 

In het incidenteel beroep heeft [S} aangevoerd dat het jegens [T] toegewezen gebod zich te onthouden van de publicatie van persoonlijke adresgegevens van [S] onterecht in duur is beperkt tot 24 maanden. Daarbij stelt [S] dat het gebod uitgebreid dient te worden tot zijn huisgenoten.

 

Het hof oordeelt dat voldoende is komen vast te staan dat [T] verschillende keren is overgegaan tot publicatie van persoonlijke adresgegevens van [S] en van diens vriendin en kinderen. Er is dan ook geen aanleiding (meer) om het gebod in duur te beperken. Het gebod wordt uitgebreid tot het onthouden van publicatie van de persoonlijke (adres)gegevens van de huisgenoten van [S].

 

IEPT20210608, Hof Den Haag, Publicatie privé (adres)gegevens presentator

 

(kopie origineel vonnis volgt)