Etiket Perfect Cover aan de buitenkant en niet onder het verpakkingsplastic

03-04-2024 Print this page
IEPT20240126, Rb Midden-Nederland, Perfect Cover

Eiseres produceert en levert afdekmaterialen onder beeldmerk met woordelementen Perfect Cover. Gedaagde verhandelt met toestemming zijn goederen, maar verkoopt ook andermans producten onder de Perfect Cover etiketten. Aangetoond via verkoopaantallen en omdat proefaankoop via een Ghost-account liet zien dat etiket aan buitenzijde is bevestigd en niet onder de plastic verpakking. Staking bevolen ex 2.20 lid 1 sub a BVIE.

 

MERKENRECHT


Verbo houdt zich bezig met productie en levering van afdekmaterialen, waaronder stuklooprollen en afdekvliezen. Zij is houdster van Benelux beeldmerk met woordelementen Perfect Cover. Gedaagde houdt zich hoofdzakelijk bezig met de in- en verkoop alsmede verhuur van evenemententapijt. Met toestemming heeft gedaagde goederen van Perfect Cover verkocht.


Verbo legt aan haar vorderingen ten grondslag dat gedaagde andere producten dan haar Producten verkoopt onder vermelding van het Merk. Zij verkoopt die Producten zonder Etiket of met een door haar zelf aangebracht (niet-origineel) Etiket. Inbreuk ex 2.20 lid 2 sub a en lid 3 sub a en b BVIE.


Verbo vermoedt dat de producten van een ander verkoopt als ware het Perfect Cover-Producten. Zij heeft product- en verkoopaantallen vergeleken en is op basis daarvan tot de conclusie gekomen dat [handelsnaam], terwijl zij producten uit voorraad aanbood, geen Producten meer op voorraad kon hebben via een aankoop via een Ghost-account.
 

Betreft de bij de rechtbank gedeponeerde rollen Perfect Cover zelfklevend afdekvlies Damp-open, stelt Verbo dat deze rollen aantonen dat gedaagde zelf het Etiket op de rollen plakt. Verbo levert met het Etiket bevestigd op het materiaal, onder het verpakkingsplastic, terwijl het etiket op gekochte rollen aan de buitenkant is bevestigd.


De voorzieningenrechter is van oordeel dat, gelet op de gemotiveerde betwisting door gedaagde, verbo onvoldoende heeft gesteld om aan te kunnen nemen dat aan het Etiket auteursrechtelijke bescherming toekomt.


De voorzieningenrechter beveelt staking van merkinbreuk binnen drie werkdagen onder last van een dwangsom van €5.000 per overtreding.

 

ECLI:NL:RBMNE:2024:1911