Mark van Eekelen

Print this page

M. van Eekelen

(Mark)

Octrooigemachtigde

e-mail

Profiel

AOMB Intellectual Property Consultants

Professor Dr. Dorgelolaan 30

5613AM Eindhoven

Tel: +31 (0)40 243 3715 

https://www.aomb.nl

ippt.png

Praktijk

Startte in 2000 aan de Universiteit van Utrecht waar hij Biomedische Wetenschappen heeft gestudeerd. Daarna is hij gepromoveerd en heeft hij een onderzoek gedaan op het gebied van genetica en signaaltransductie in het Hubrecht Instituut. Na zijn promotie is Mark twee jaar in Toronto geweest voor een Postdoctoraal onderzoek naar kanker. Dit heeft hij met succes afgerond en is vervolgens terug naar Nederland gekomen om te starten met de Beroepsopleiding tot Octrooigemachtigde. Hij heeft onder andere ervaring opgedaan bij een Nederlands IP Kantoor en daarna op de IP afdeling van een groentezaad veredelingsbedrijf.

 

In mei 2017 is Mark bij AOMB begonnen. Inmiddels heeft hij zijn EQE examen gehaald en dat maakt dat hij nu officieel Nederlands en Europees octrooigemachtigde is. Mark is een vriendelijke en rustige collega en binnen AOMB is hij werkzaam binnen Business Unit Strategische Partners. Doordat hij affiniteit heeft met Azië past hij perfect in deze unit!

 

Wat Mark zo boeiend vindt aan het IP vak is dat het veel afwisseling geeft, geen één dag is voor hem hetzelfde. Je komt met zoveel bedrijven in aanraking en ziet daardoor allerlei interessante technologieën voorbij komen.

 

Naast zijn werk is een grote hobby van Mark zijn eigen bier brouwen, dat is ook niet gek met zo’n Biomedische achtergrond! Van licht tot donker bier, hij is van alle markten thuis. Ook besteedt Mark zijn vrije tijd graag aan zijn vrouw en dochter.