2021

Print this page

IEPT20211109, Hof Den Bosch, Octrooibureau 
Wanprestatie [octrooibureau] inzake advisering over proceskostenrisico:[octrooibureau] had immers als octrooigemachtigde van [geïntimeerde] ondubbelzinnig en schriftelijk moeten wijzen op het risico van een hoge proceskostenveroordeling.     Naar het oordeel van het hof niet bewezen dat de brief van de advocaat inzake proceskostenrisico is ontvangen. Het hof acht bewezen dat [geïntimeerde] in enige mate mondeling is geadviseerd over het risico van een hoge proceskostenveroordeling.

 

IEPT20211102, Hof Den Bosch, QIOR v Wendys
Merk Wendy’s voor snackbar normaal gebruikt voor horecadiensten in de Benelux. Geen normaal gebruik merk voor standaard (prefab) assortiment aan snackbarwaren die [geïntimeerde] onder hun generieke naam (bijvoorbeeld kroket, kaassouflé) verkoopt.

 

IEPT20211012, Hof Den Bosch, JBH tegen J Beverly Hills

Geschil tussen J Beverly Hills van haarverzorgingsartikelen en voormalige Europese importeur/distributeur (JBH Europe). J Beverly Hills heeft niet gehandeld in strijd met hetgeen in het maatschappelijk verkeer betaamt door producten uit de restvoorraad in het verkeer te brengen waarop de naam en het adres van (voormalig distributeur) JBH is vermeld. Het is aan JBH zelf te wijten dat J Beverly Hills op het moment van beëindiging van de overeenkomst nog een aanzienlijke voorraad producten had waarop de naam-adres-tekst van JBH stond. J Beverly Hills heeft een gerechtvaardigd belang bij het alsnog binnen een redelijke uitloopperiode (tot 1 januari 2022) kunnen verkopen van de voorraad zonder ingrijpende aanpassingen te doen zoals het verwijderen van de sticker.

 

IEPT20210928, Hof Den Bosch, Reacties onder Facebookbericht

Kort geding over rectificatie ten aanzien van een Facebookbericht en reacties daaronder. Discretionaire bevoegdheid rechter op grond van artikel 6:167 BW. Te verwachten effect van rectificatie is gering nu dit 14 maanden geleden speelde.

 

IEPT20210907, Hof Den Bosch, Namaakproducten Apple
Wel onderbouwd dat Apple appellante heeft aangesproken op verkoop van namaakproducten, maar onvoldoende onderbouwt dat geleverde producten van geïntimeerde (2) afkomstig zijn.

 

IEPT20210831, Hof Den Bosch, Databank

Geen inbreuk databankenrechten appellant: incidentele overname van gegevens van een webshop is onvoldoende om te kunnen spreken van inbreuk. Geen sprake van hergebruik (van niet-substantiële delen): incidenteel overnemen van gegevens door raadpleging webshop niet in strijd met de normale exploitatie van de databank en brengt evenmin ongerechtvaardigde schade toe aan belangen appellant.

 

IEPT20210713, Hof Den Bosch, Biomet v Heraeus

Het hof verwerpt de grieven van Biomet voor zover zij strekken tot toewijzing van de primaire vordering van Biomet tot opheffing van het bewijsbeslag. Biomet heeft niet voldoende geconcretiseerd welke bescheiden ten onrechte in bewaring zijn (of zullen) genomen. Biomet heeft niet voldoende aannemelijk gemaakt dat er geen rechtsbetrekking uit hoofde van onrechtmatige daad hier te lande tussen partijen bestaat. Heraeus heeft een rechtmatig belang bij stukken waaruit de met de betreffende botcementen gemaakte winst kan blijken. Bescheiden waarop beslag gelegd is en eventueel nog wordt gelegd zijn voldoende bepaald. De in beslag genomen / te nemen bescheiden zijn voldoende precies omschreven als in de gegeven omstandigheden redelijkerwijs van Heraeus kon worden verlangd. Bewijsbeslag wordt beperkt tot bescheiden tot en met 1 april 2017.