2022 Hof Den Bosch

Print this page

IEPT20221011, Hof Den Bosch, weduwe Endstra v Uitgeverij Nieuw Amsterdam
Geen onrechtmatige uitingen in boek “De Club van Dollars”. Belangenafweging in het voordeel van de uitgever op grond van Wet bescherming persoonsgegeven, portretrecht en de journalistieke uitzondering. De rechtbank heeft de vorderingen afgewezen. Het noemen van de namen van weduwe Endstra in het boek, het gebruik van haar portretfoto op de kaft zijn niet onrechtmatig en niet in strijd met de AVG, het EU-Handvest noch het EVRM. Het Hof bekrachtigt dit vonnis.

 

IEPT20220315, Hof Den Bosch, Milieu Nationale v Cleanmaster Biolux
Geen inbreuk op auteursrecht op etiketten van schoonmaakmiddelen. Het etiket van Cleanmaster lijkt onvoldoende op het etiket van Milieu Nationale om te kunnen oordelen dat er sprake is van inbreuk op het auteursrecht.Geen inbreuk op de niet-onderbouwde auteursrechtclaim op de gebruiksaanwijzingen. De mogelijke inbreuk is niet onderbouwd en er wordt niet kenbaar genoeg gegriefd bij het Hof. Noch sprake van slaafse nabootsing of onrechtmatige daad.Geen sprake van verwarringsgevaar en onvoldoende onderbouwd dat als gevolg van het gestelde onrechtmatig handelen op dit punt schade heeft geleden. 

 

IEPT20220201, Hof Den Bosch, Interconnect v Lance

Bewijsopdracht Interconnect inzake toepasselijke algemene voorwaarden. Nu vooralsnog niet vast staat dat Interconnect bij het aangaan van de overeenkomst van 24 augustus 2014 haar algemene voorwaarden van 26 september 2011 aan Lance ter hand heeft gesteld, zal het hof Interconnect tot bewijslevering toelaten. Bewijsopdracht Interconnect dat SQL Standaard licentie door Lance op de server is geïnstalleerd.

 

IEPT20220104, Hof Den Bosch, Smile for Free v Brandit
Terechte uitvoerbaar bij voorraad verklaring vonnis. Het belang van Brandit om gevrijwaard te blijven van concurrentie van de Menoki-app en dus bij tenuitvoerlegging van het vonnis zwaarder wegen dan het belang van Smile For Free c.s. om de Menoki -app verder te ontwikkelen. De omstandigheid dat tenuitvoerlegging van het bestreden vonnis verstrekkende gevolgen heeft voor Smile For Free en Menoki maakt dat niet anders. Geen kennelijke misslag bestreden vonnis. Weliswaar is de rechtbank Den Haag exclusief bevoegd in octrooizaken, maar het door Brandit gevorderde verbod heeft niet specifiek betrekking op het gezamenlijk octrooi van [persoon A] en [appellant 2]. Daarnaast leidt het hof uit het bestreden vonnis af dat in eerste aanleg kennelijk niet ter discussie stond dat Smile For Free c.s. bij de ontwikkeling van de Menoki -app gebruik hebben gemaakt van het octrooi en dat hun verweer met name gericht was tegen de stelling van Brandit dat geen sprake was van vergelijkbare producten (vgl. r.o. 4.4 en 4.5, eerste zin, van het bestreden vonnis).