Februari 2022

Print this page

IEPT20220225, HR, Wiko v Philips - EP 511 

Cassatieberoep verworpen - artikel 81(1) RO

 

IEPT20220225, HR, Wiko v Philips - EP 525

Cassatieberoep verworpen - artikel 81(1) RO

 

IEPT20220225, HR, Philips v Wiko - EP 659

Objectieve technische probleem bij beoordeling inventiviteit conform Problem Solution Approach (PSA): vast te stellen aan de hand van het technisch effect van de verschilmaatregelen tussen het in het octrooi geclaimde en de meest nabije stand van de techniek. Verschilmaatregelen die in het geheel niet bijdragen aan het technische karakter van de uitvinding – noch afzonderlijk noch in combinatie met andere verschilmaatregelen – worden niet meegewogen bij de inventiviteitsbeoordeling. Het in de octrooiaanvraag vermelde probleem wordt wel gebruikt als startpunt, maar kan zo nodig worden geherformuleerd. Geen onbegrijpelijk oordeel hof dat het gebruik van een spreidingsfactor van 256 ook in combinatie met de verschilmaatregelen ii) en iii) geen enkel efficiency verbeterend effect geeft en aldus geen bijdrage levert aan de oplossing van het probleem. Gelet op hetgeen hiervoor in 4.4-4.6 is overwogen, stond het het hof vrij het objectieve technische probleem te herformuleren in de in rov. 3.2.9 vermelde zin.

 

IEPT20220225, HR, Philips v Asus - EP 659
De klachten van Philips kunnen niet tot cassatie leiden op de gronden uiteengezet in de rov. 4.4-4.10 van het arrest IEPT20220225, HR, Philips v Wiko

 

IEPT20220223, Rb Den Haag, HBM

Kwekersrecht Strong Strike met terugwerkende kracht vernietigd (artikel 21 UPOV). In de in art. 21 van het UPOV-verdrag bedoelde gevallen wordt het kwekersrecht geacht van aanvang af niet te hebben bestaan. Ras ‘Strong Strike’ niet onderscheidend in vergelijking met ‘Strong Energy’. Blijkt uit D.U.S. onderzoek en uit een side-by-side vergelijking. ‘Strong Energy’ voldoet aan de definitie van een ras. ‘Strong Energy’ was algemeen bekend voor de kwekersrechtaanvrage van ‘Strong Strike’. In voldoende mate in vakkringen kennisgenomen van het bestaan van dit ras. 

 

IEPT20220222, Hof Den Haag, Ferring v Allergan

Octrooirecht. Ferring eist de octrooiaanvragen van Allergan op omdat kennis is overgenomen en ontleend aan haar medewerkers. Er worden twee uitvinders toegevoegd aan het octrooiregister en één verwijderd. Geen verjaring, omdat er geen termijn geldt voor opeising van deOctrooirecht. Ferring eist de octrooiaanvragen van Allergan op omdat kennis is overgenomen en ontleend aan haar medewerkers. Er worden twee uitvinders toegevoegd aan het octrooiregister en één verwijderd. Geen verjaring, omdat er geen termijn geldt voor opeising van de aanvragen, wel binnen 5 jaar na publicatie ex 78 lid 7 ROW. Opeising divisionals en niet-Europese aanvragen succesvol.

 

IEPT20220222, Hof Den Haag, ASSIA v KPN
Octrooi op het gebied van datacommunicatie (DSL). Uitleg beschermingsomvang conclusie. Gezichtspunten, equivalentie, perspectief vakman en betekenis openbaar deel verleningsdossier. Uitleg ‘profile state transition matrix beperkt tot gebruik van een matrix. Aan het gebruik van een eenvoudig verwisselbare matrix inherente voordelen wezenlijk voor het bereiken van het doel van de uitvinding. Gelet op het wel noemen van alternatieven in de beschrijving, maar de beperking tot specifiek het gebruik van een matrix in de conclusies, zal de gemiddelde vakman – zeker gezien de beschreven daaraan inherente voordelen – aannemen dat voor de in de beschrijving wel geopenbaarde, maar niet in de conclusie geclaimde middelen geen bescherming wordt gezocht (‘disclosed but not claimed is disclaimed’). Uitleg ‘estimated data’. Estimated data zijn schattingen die worden gemaakt op basis van de door een controller, of DSL optimizer gegenereerde operationele gegevens. Estimated data zijn daarom betrouwbaar omdat deze afkomstig zijn van het datacommunicatiesysteem van de operator zelf en de schattingen aan de hand van beproefde methoden, zoals water-filling, kunnen worden gebaseerd op een groot aantal profiel-onafhankelijke gegevens. Geen inbreuk wegens ontbreken profielstatus-transitiematrix en gebruik van estimated data.

 

IEPT20220218, Rb Gelderland, Jaguar Land Rover v Ineos

De Defender Vormgeving (1983) is niet auteursrechtelijk beschermd. Dat de Defender Vormgeving […] als zodanig geen oorspronkelijk karakter heeft, niet op basis van vrije creatieve keuzen het persoonlijk stempel van de maker draagt en onvoldoende nauwkeurig en objectief kan worden geïdentificeerd. De Defender Vormgeving (1983) is geen bewerking, maar een nieuwe generatie van de Land Rover Series zoals die sinds 1948 op de markt worden gebracht en van welke (eerdere) Series JLR met de Defender nadrukkelijk geen afstand heeft genomen.

 

IEPT20220217, Rb Amsterdam, Hearst

Publicatie in Quote over [eiser 2] onrechtmatig, rectificatie toegewezen: de suggestie dat [eiser 2] mogelijk slechts een handvol motorfietsen heeft laten produceren, blijkt op niet meer gebaseerd dan summier onderzoek naar het bestaan van zakelijke banden tussen [eiser 2] en Suzuki. Aan een enkele e-mail kan redelijkerwijs niet de conclusie worden verbonden dat “ze bij Unitar” nog nooit van [eiser 1] hebben gehoord. Uitingen waarin [eiser 1] weggezet zou worden als charlatan niet onrechtmatig: [eiser] moet worden aangemerkt als een publiek figuur. Het gaat om een waardeoordeel dat als zodanig maar zeer beperkt vatbaar is voor feitelijke onderbouwing.

 

IEPT20220216, Rb Den Haag, Basic Holdings v Afire
De vakman zal het kenmerk ‘van openingen voorzien bed’ beperkt achten tot een bed met meerdere openingen. De gemiddelde vakman maakt niet eenduidig uit de enkele passage in paragraaf [0019] van de beschrijving van EP 941 op dat het octrooi de mogelijkheid openlaat dat het bed slechts één opening omvat. Als er al van moet worden uitgegaan dat de vakman die passage wel zo zou lezen, zal de vakman die de Nederlandse vertaling van de conclusie leest, constateren dat die variant niet is geclaimd. Ook buitenlandse partij komt beroep toe op mogelijk beperktere beschermingsomvang van de Nederlandse vertaling van de conclusie (artikel 52(9) Row). Geen inbreuk. De AW-sfeerhaard met één sleuf van Afire c.s. valt niet onder de beschermingsomvang van conclusie 1. Proceskosten voorwaardelijke reconventie. De rechtbank ziet aanleiding om Basic in het geding in reconventie ook als in het ongelijk gestelde partij te beschouwen en in de kosten van Afire c.s. te veroordelen, nu het instellen van de (voorwaardelijke) eis in reconventie in de gegeven omstandigheden een redelijke vorm van verdediging voor Afire c.s. tegen de inbreukvordering in conventie vormt.

 

20220216, Rb Overijssel, Curator v Lithango

Onvoldoende staat vast dat er IP (om niet) is overgedragen van TI-WMC aan WMC Holding: de rechtbank constateert dat ook de curator er kennelijk niet helemaal zeker van is dat de IP is overgedragen. Overdracht van IP (of het niet terugdraaien daarvan) levert nog geen kennelijk onbehoorlijk bestuur op: ten eerste heeft TI-WMC voor de kosten voor het ontwikkelen van deze IP naar eigen zeggen ook inkomsten gehad, namelijk subsidies en inkomsten uit contractresearch en/of consultancy opdrachten. Ten tweede is IP ook niet zonder meer afzonderlijk op geld waardeerbaar.

 

IEPT20220216, Rb Den Haag, Lucovitaal v Leefvitaal

Beroep op merkenrechtelijke rechtsverwerking van gedaagde Vemedia slaagt: Vemedia maakt vanaf september 2019 geen wezenlijk ander gebruik van het Leef vitaal merk dan in 2009, toen Vemedia geen verder gevolg gaf aan de sommaties van eiser P.K. Holdine om het gebruik van dit merk te staken. Beroep billijkheidscoorectie slaagt niet: enkele stelling dat het onredelijk is dat haar de mogelijkheid wordt ontnomen om zich te verzetten tegen de in 2019 doorgevoerde nieuwe productlijn, onvoldoende. Geen sprake van verwarringsgevaar in de zin van art. 2.20 lid 2 sub b BVIE en art. 9 lid 2 sub b UMVo: verschillende totaalindrukken van beide verpakkingen met beperkt onderscheidend vermogen, elementen “vitaal” in combinatie met een gestileerd poppetje komen veel voor bij gezondheidsproducten. Geen handelsnaaminbreuk, art. 5 Hnw door Vemedia: vanwege de elementen Luco en Leef voorafgaand aan vitaal, elementen met verschillende lettergrepen en posities in de handelsnaam, bestaat voldoende afstand tussen de handelsnamen. Geen sprake van onrechtmatige concurrentie of oneerlijke handelspraktijk door Vemedia: gelet op hetgeen hiervoor is overwogen over de gestelde merk- en handelsnaaminbreuk, kan niet worden aangenomen dat Vemedia op onrechtmatige wijze verwarring creëert.

 

IEPT20220216, Rb Den Haag, Noraplant v Greencre8

Herzienings-kort geding na ex parte bevel, Noraplant heeft spoedeisend belang. Op basis van artikel 1019e lid 3 Rv  is Noraplant gerechtigd om herziening te verzoeken van het aan haar opgelegde inbreukverbod.De modelrechten van Greencre8 zijn geldig, want: de versiering betreft een voortbrengsel dat voor modelrechtelijke bescherming in aanmerking komt, uiterlijke kenmerken van het voortbrengsel worden niet uitsluitend door de technische functie bepaald en uit de modelregistraties volgt voldoende duidelijk wat de modelrechten inhouden. Ook geeft de versiering van de toppen van de Sansevieria’s en de wijze waarop dit wordt uitgevoerd de kale Sansevieria een duidelijk ander aanzicht, waardoor het model voor de gebruiker een andere algemene indruk wekt. Er is geen sprake van nieuwheidsschadelijke openbaarmaking. Noraplant maakt met haar Sansevieria’s inbreuk op de modelrechten van Greencre8. De Sansevieria Noraplant heeft voorshands oordelende nagenoeg dezelfde versiering en wekt geen andere algemene indruk bij de relevante gebruiker als het modelrecht. Beroep op onvolledige voorlichting Greencre8 slaagt niet, voor zover al sprake zou zijn van onvolledige / onjuiste voorlichting door Greencre8 kan dit niet de zware sanctie dragen dat het (anderszins terechte) bevel alleen al daarom moet worden opgeheven.

 

IEPT20220216, Rb Amsterdam, Stichtingen v Vagina.nl
Massaclaim toegewezen van de Stichting Stop Online Shaming en de Stichting Expertisebureau Online Kindermisbruik tegen de exploitant van de website vagina.nl.

 

IEPT20220216,Rb Den Haag, Thuiskopie v AK Trading

Of AK-trading recht heeft op restitutie of verrekening wegens export dient AK te bewijzen: Verwijzing naar/overlegging van btw-aangiftes is onvoldoende om aan opgaveverplichting te voldoen

 

IEPT20220216, Rb Den Haag, SENA v VCR

Betreft een tussenvonnis. De rechtbank stelt ex artikel 24 Wtcb de Geschillencommissie Auteursrecht in de gelegenheid om advies uit te brengen over de hoogte van de billijke vergoeding zoals die tussen Sena en NVCR c.s. vastgesteld moet worden. 

 

IEPT20220215, Rb Den Haag, Celeste Parfums v Celeste Dermacare

[gedaagde] moet voorlopig stoppen met het gebruik van de handelsnaam Celeste Dermacare: de handelsnaam wijkt in geringe mate af van de handelsnamen Celeste en Celeste Parfums in de zin van artikel 5 Hnw. Gevaar voor verwarring is te duchten.

 

IEPT20220211, HR, Earth Concepts v Upstream Advertising

Art. 453a Rv: beslag tot levering prevaleert boven overdracht aan derde. Earth Concepts kon haar vordering met betrekking tot de Benelux-merken Earth Water instellen tegen Upstream, ook als zij ermee bekend was dat laatstgenoemde de merkrechten in weerwil van het beslag had vervreemd aan EWI c.s. Het andersluidende oordeel van het hof geeft in het licht van hetgeen hiervoor in 3.2.3 is overwogen blijk van een onjuiste rechtsopvatting.

 

IEPT20220210 Rb Den Haag Hizlipara v PayPorter

Geen sprake van depot te kwader trouw: over gebruik van merk en logo hebben partijen geen afspraken gemaakt en Hizlipara was met medeweten van PayPorter al actief onder de naam Payporter in Turkije. De voorzieningenrechter verbiedt PayPorter het gebruik van PayPorter-merk: verweren PayPorter slagen niet. Termijn waarbinnen PayPorter inbreuk moet staken bepaald op 30 dagen: ter voorkoming van executieproblemen.

 

IEPT20220209, Rb Den Haag, PANArt v Ayasa

De Nederlandse rechter is onbevoegd inzake HANG klanksculptuur. De Nederlandse rechter is op grond van artikel 27 Lugano II onbevoegd om kennis te nemen van de vorderingen 1 en 2 voor zover zij betrekking hebben op een vermeende inbreuk in Duitsland en Nederland. Aanhouding in de hoofdzaak totdat in Zwitserse procedure onherroepelijk is beslist over de gestelde inbreuk op het Nederlandse en Duitse auteursrecht van PANArt (art. 28 lid 1 Lugano II).

 

IEPT20220209, Rb Den Haag, Aura-Soma v Mensys en Overstag

Alle vorderingen in reconventie afgewezen, Aura-Soma mocht de –niet op schrift gestelde- duurovereenkomst met Mensys opzeggen: Mensys bleef, ondanks verschillende waarschuwingen hiervoor, onder de vlag van Aura-Soma samenwerken met [naam 3], een ex-werknemer van Aura-Soma die daar met “ruzie” is vertrokken. Overstag maakt inbreuk op de Uniemerken van Aura-Soma: duurovereenkomst is rechtsgeldig opgezegd, Overstag heeft niet bestreden dat zij geen inbreuk maakt. EU-wijd verbod en verbod in het Verenigd Koninkrijk (na BREXIT) toegewezen tegen Mensys en Overstag: uit het Terugtrekkingsakkoord van het VK volgt dat de regels betreffende de erkenning en tenuitvoerlegging van rechterlijke uitspraken op procedures die zijn ingeleid vóór het einde van de overgangsperiode, ongewijzigd van toepassing blijven.

 

IEPT20220209, Rb Amsterdam, Red Prestige

Ondanks dat gedaagde de websites offline heeft gezet, een onthoudingsverklaring ondertekend en een bedrag van € 750,00 betaald, heeft Red Prestige heeft een belang bij beoordeling van het geschil: de door [gedaagde] ondertekende onthoudingsverklaring biedt nog steeds ruimte voor inbreuk op het door Red Prestige gestelde auteursrecht op de website van Red Prestige of de daarop geplaatste foto’s. Gedaagde maakt geen inbreuk op de auteursrechten van Red Prestige op de website: er rust geen auteursrecht op de website van Red Prestige, de keuzes van de website zijn reeds in het thema ‘prestige’ door de websiteontwikkelaar Shopify vastgelegd. Geen sprake van slaafse nabootsing door [gedaagde]: Red Prestige niet onderbouwd dat de website van Red Prestige een eigen gezicht op de relevante markt inneemt. Op de creatieve productfoto’s en de foto’s waarop de zonnebrillen door modellen en influencers worden gedragen, rust auteursrecht: Red Prestige heeft voldoende onderbouwd dat bij die foto’s wel vrije, creatieve keuzes zijn gemaakt, waardoor de foto een eigen, oorspronkelijk karakter heeft en het persoonlijk stempel van de maker draagt. Red Prestige heeft voldoende onderbouwd dat de makers van de creatieve productfoto’s en de foto’s van de modellen het auteursrecht op die foto’s aan Red Prestige hebben overgedragen: dat op de door Red Prestige overgelegde overeenkomsten namen zijn weggelakt, doet daar niet aan af. Red Prestige kan [gedaagde] het gebruik van de foto’s waarop de zonnebrillen door influencers worden gedragen, niet verbieden: Red Prestige heeft onvoldoende onderbouwd dat de influencers hun auteursrechten op de foto’s aan Red Prestige hebben overgedragen. Schade wordt begroot op de kosten van de fotografen die Red Prestige heeft ingeschakeld voor het maken van de foto’s (€3500): Red Prestige heeft, anders dan [gedaagde] , kosten gemaakt en moeite gedaan, in het bijzonder door professionele fotografen in te schakelen, om haar webshop aantrekkelijk te laten ogen. 

 

 

IEPT20220209, Rb Den Haag, Asetek v Coolergiant

Vorderingen Asetek in conventie afgewezen. Uitspraak rechtbank Den Haag van 20 september 2017 waarin onderhavige Nederlandse deel van het octrooi voor een koelsysteem van een computer werd vernietigd, is in kracht van gewijsde gegaan, waardoor EP 771 onmiddellijk haar werking is ontnomen. Proceskosten in conventie en reconventie begroot op het overeengekomen bedrag van € 112.500,-,. De invoering van Indicatietarieven octrooirecht per 1 september 2020 is geen (onvoorziene) omstandigheden die maakt dat het onredelijk of onbillijk zou zijn dat Asetek aan de overeengekomen proceskostenafspraak uit 2017 gehouden wordt, ex artikel 6:248 lid 2 BW en 6:258 lid 1 BW.

 

IEPT20220208, Hof Den Haag, Facebook v Tommy Hilfiger

Nederlandse rechter is slechts beperkt bevoegd: uitsluitend bevoegd tot kennisneming van de vorderingen van PVH c.s. voor zover betrekking op inbreuk op Beneluxmerken in de Benelux, of andere inbreuk op intellectueel eigendom in Nederland (locus damni). Vordering van PVH c.s. tot verstrekking gegevens met betrekking tot advertenties en accounts waarmee derden inbreuk maken en onrechtmatig handelen wordt afgewezen: Facebook heeft voor 141 van de bedoelde 160 advertenties en 6 van de 15 accounts de gevorderde gegevens inmiddels verstrekt. Voor de resterende 19 advertenties en 9 accounts heeft PVH c.s. de mogelijkheid van inbreuken en onrechtmatig handelen onvoldoende aannemelijk gemaakt. PVH c.s. heeft verder onvoldoende aannemelijk gemaakt dat de overige advertenties en accounts mede op Nederland of de Benelux zijn gericht.

 

IEPT20220208, Hof Amsterdam, Texelcars

Het gedurende geruime tijd op Texel rondrijden van acht solexen met fietstassen met de tekst ‘[domeinnaam].nl’ met daaronder het 06-nummer van [appellant], kwalificeert als handelsnaam gebruik. Hof laat [appellant] toe te bewijzen dat er acht solexen op Texel hebben rondgereden met de handelsnaam erop. Geen auteursrechtinbreuk door geïntimeerde op de tekst “onderweg zwaaien en lachen de mensen naar je. Er hoeft geen helm gedragen te worden”. Appellant heeft geen feiten gesteld waaruit blijkt dat tekst auteursrechtelijk beschermd is. Appellant onvoldoende onderbouwd waarop de auteursrechtschendingen zien.

 

IEPT20220208, Rb Oost-Brabant, kandidaat CDA

Vordering tot verbod onrechtmatige uitingen afgewezen: uitlatingen over kandidaat voor het CDA voor de gemeenteraadsverkiezingen zijn berust op feiten en niet onrechtmatig. Geen aanleiding om aan te nemen dat gedaagde zich in de toekomst negatief over eiser zal uitlaten. 

 

IEPT20220203, Rb Den Haag Corbin v Pelvitec

Naar voorlopig oordeel EP811 nietig: octrooi verleend in aanzienlijk beperkter vorm dan aangevraagd. De toegangsnaald in kwestie valt niet onder de bescherming octrooi EP811. Geen sprake van indirecte inbreuk op de wijze zoals door Corbin in de dagvaarding gesteld: Gilette-verweer van gedaagde slaagt.

 

IEPT20220202, Rb Noord-Holland, Karintrad

Karintrad komt geen beroep op opschorting toe en moet vordering eiser tot betaling van onbetaalde facturen voldoen: dat Karintrad de goederen nog niet heeft kunnen controleren is niet gesteld of gebleken (artikel 58 Weens koopverdrag) en geen dreigende tekortkoming (artikel 70 Weens koopverdrag). Geen sprake van een duurovereenkomst tussen Karintrad en [eiser]: Karintrad onvoldoende onderbouwd dat door haar gestelde samenwerkingsverband bestond. Karintrad heeft geen recht op schadevergoeding wegens afnemersbeklag: uit de door Karintrad overgelegde stukken blijkt niet dat, wanneer en over welke specifieke zaken zij heeft geklaagd bij [eiser]. Karintrad heeft geen recht op licentievergoeding: Ondanks de betwisting door [eiser] heeft Karintrad in het geheel geen onderbouwing van haar stelling dat sprake is van een inbreuk op haar auteursrecht in het geding gebracht. 

 

IEPT20220202, Rb Midden-Nederland, Brein v Ziggo

Ziggo hoeft geen waarschuwingsbrieven door te sturen naar klanten ter bestrijding van BitTorrent: Ziggo heeft geen verwerkingsgrondslag voor het verwerken van de strafrechtelijke persoonsgegevens. Wanneer Ziggo wel over de juiste de vereiste vergunning beschikt is zij gehouden de waarschuwingsbrieven door te sturen: toetsingskader Lycos van toepassing.

 

IEPT20220202, Rb Den Haag, Rituals v The Body Shop
The Body Shop gebruikt de RITUAL-tekens niet louter beschrijvend, maar als merk - herkomstaanduiding. Gebruik is niet beperkt tot gebruik in beschrijvende zin (in de betekenis “een reeks handelingen”) of om een kenmerk of eigenschap van de cosmetische producten te beschrijven. The Body Shop gebruikt de RITUAL-tekens prominent op banners en in reclame-uitingen ter aanduiding van de vier categorieën SOTW-producten. Daarbij zijn de RITUAL-tekens in hoofdletters weergegeven als – in het algemeen meest – in het oog springende deel van de aanprijzing […] op een wijze waarop The Body Shop, zoals Rituals onweersproken heeft gesteld, ook door haar (wel) ingeschreven merken gebruikt. De verweten gebruiksgedragingen in de Unie kunnen aan TBS International in het Verenigd Koninkrijk worden toegerekend. Grote mate van overeenstemming RITUAL-tekens en Rituals-merken. Omdat juist het woordelement ‘ritual’ een zelfstandig onderscheidende en dominerende plaats inneemt binnen de RITUAL-tekens, brengt het feit dat dat element van de tekens vrijwel identiek is aan de Rituals-merken, mee dat de tekens als geheel een grote mate van overeenstemming vertonen. Combinatie van gebruik van de RITUAL-tekens op de verpakking en prominent leidt tot direct en indirect verwarringsgevaar met Rituals. Rb Den Haag bevoegd jegens TBS International in het Verenigd Koninkrijk inzake inbreuk Uniemerken op grond van artikel 8 Brussel 1-bis Vo. Artt. 122 lid 1 en 125 lid 1 UMVo verklaren de algemene bevoegdheidsregels van Brussel I bis-Vo ook van toepassing op procedures betreffende Uniemerken, voor zover daar in de UMVo niet van wordt afgeweken. Grensoverschrijdend inbreukverbod Uniemerk voor het Verenigd Koninkrijk. Uit artikel 67 van het Terugtrekkingsakkoord volgt dat de regels betreffende rechterlijke bevoegdheid en de erkenning en tenuitvoerlegging van rechterlijke uitspraken op procedures die zijn ingeleid vóór het einde van de overgangsperiode, zoals onderhavig geding, ongewijzigd van toepassing blijven. Dat betekent dat het Verenigd Koninkrijk voor wat betreft de toepassing van genoemde regels als onderdeel van de Unie wordt beschouwd.

 

IEPT20220201, Rb Amsterdam, Anne Frank Fonds v Anne Frank Stichting

Anne Frank Stichting maakt geen inbreuk door in België het manuscript van het dagboek van Anne Frank op het internet toegankelijk te maken, terwijl in Nederland nog tot 2037 Auteursrechten rusten op het manuscript. De website wordt door geo-blocking territoriaal beperkt.

 

IEPT20220201, Hof Den Bosch, Interconnect v Lance

Bewijsopdracht Interconnect inzake toepasselijke algemene voorwaarden. Nu vooralsnog niet vast staat dat Interconnect bij het aangaan van de overeenkomst van 24 augustus 2014 haar algemene voorwaarden van 26 september 2011 aan Lance ter hand heeft gesteld, zal het hof Interconnect tot bewijslevering toelaten. Bewijsopdracht Interconnect dat SQL Standaard licentie door Lance op de server is geïnstalleerd