Artikel 17

Print this page

  weegschaal.png

 

1 Voor de behandeling van een aanvraag:

a. tot verlening van kwekersrecht als bedoeld in artikel 55 van de wet, is de aanvrager aan de Raad een bedrag verschuldigd van € 490;

b. tot toelating van een ras als bedoeld in artikel 36 of 85 van de wet, is de aanvrager aan de Raad een bedrag verschuldigd van € 490 voor een ras van een tuinbouwgewas of fruitgewas en € 654 voor een ras van een landbouwgewas;

c. tot zowel de verlening van kwekersrecht voor een ras als bedoeld onder a als de toelating van datzelfde ras als bedoeld onder b, mits de aanvragen gelijktijdig zijn ingediend, is de aanvrager aan de Raad een bedrag verschuldigd van € 490 voor een ras van een tuinbouwgewas of fruitgewas en € 654 voor een ras van een landbouwgewas.

 

2 Indien een aanvraag tot kwekersrechtverlening en toelating van eenzelfde ras van een tuinbouwgewas of fruitgewas in dezelfde teeltperiode plaatsvindt en niet gelijktijdig zijn ingediend, is de aanvrager voor de laatst ingediende aanvraag aan de Raad een bedrag verschuldigd van € 67.

 

3 Indien een aanvraag tot kwekersrechtverlening en toelating van eenzelfde ras van een landbouwgewas in dezelfde teeltperiode plaatsvindt en niet gelijktijdig zijn ingediend, is de aanvrager voor de laatst ingediende aanvraag aan de Raad een bedrag verschuldigd van € 183.

 

4 Het eerste lid is niet van toepassing op een aanvraag die onmiddellijk volgt op en in de plaats komt van de eerste aanvraag voor het desbetreffende ras, indien deze laatste aanvraag voor het desbetreffende ras wegens gebreken bij de inzending van het identiteitsmonster geacht wordt te zijn ingetrokken of is afgewezen.

 

5 In afwijking van het eerste lid is de aanvrager voor de behandeling van een aanvraag tot toelating van een instandhoudingsras aan de Raad een bedrag verschuldigd van € 108.

 

6 De bedragen, bedoeld in het eerste en tweede lid, worden bij vooruitbetaling aan de Raad voldaan.

 

7 Voor de behandeling van op papier ingediende aanvragen voor toelating en kwekersrecht is, naast het tarief bedoeld in het eerste lid, een bedrag van € 58 verschuldigd.

 

8 In afwijking van de tarieven in het eerste lid is voor de behandeling van volledig elektronisch ingediende aanvragen als bedoeld in het eerste lid voor:

a. een ras van een tuinbouwgewas of fruitgewas een bedrag van € 263 verschuldigd;

b. een ras van een landbouwgewas als bedoeld in het eerste lid, onderdelen b en c, een bedrag van € 390 verschuldigd.

 

9 Ingeval van verlenging van de toelating van een ras als bedoeld in artikel 14, tweede lid, van het besluit, is de instandhouder aan de Raad een bedrag verschuldigd van € 235.

 

10 In afwijking van het negende lid bedraagt het tarief voor de verlenging van de toelating van een instandhoudingsras of van een voor teelt onder bijzondere omstandigheden ontwikkeld ras € 108.