Artikel 1

Print this page

  weegschaal.png

 

1. In deze verordening worden de uitvoeringsbepalingen betreffende de voorwaarden voor de tenuitvoerlegging van de in artikel 14, lid 1, van de basisverordening vervatte afwijking vastgesteld.


2. De voorwaarden zijn van toepassing op de bevoegdheden en de uitoefening daarvan en op de verplichtingen en de nakoming daarvan van en door de houder in de zin van artikel 13, lid 1, van de basisverordening, alsmede op de machtiging en de gebruikmaking daarvan en op de verplichtingen en de nakoming daarvan van en door de landbouwer, in zoverre deze bevoegdheden, machtiging en verplichtingen uit het bepaalde in artikel 14 van de basisverordening voortvloeien. Ze zijn eveneens van toepassing op de bevoegdheden, machtiging en verplichtingen die voor anderen uit het bepaalde in artikel 14, lid 3, van de basisverordening voortvloeien.


3. Tenzij in deze verordening anders is bepaald, geldt ten aanzien van de nadere regeling van de uitoefening van de bevoegdheden, de gebruikmaking van de machtigingen en de nakoming van de verplichtingen het recht, met inbegrip van het internationaal privaatrecht, van de Lid-Staat waar het bedrijf van de landbouwer zich bevindt waarop van de afwijking gebruik wordt gemaakt.