Geen sprake van onrechtmatige concurrentie door mailen klanten vof na beëindigen samenwerking

Print this page 26-06-2019
IEPT20190430, Rb Overijssel, Consens-us

Geen sprake van onrechtmatige concurrentie door gedaagde die na beëindiging samenwerking met eiser binnen vof klanten mailde dat hij onder een andere naam verder gaat: gedaagde heeft aanmerkelijk bedrag betaald aan voormalige vof voor gebruik van het klantenbestand, onbetwist dat klantenbestand ook eigen klanten van gedaagde betrof welke hij op de hoogte wilde stellen wegens beloofde garantie.

 

ONRECHTMATIGE CONCURRENTIE

 

Geschil na beëindiging samenwerking. Zie eerder (IEPT20180425) waarin de voorzieningenrechter vergelijkbare vorderingen had ingesteld, die werden afgewezen. Centraal staat de vraag of door gedaagde verstuurde e-mails moeten worden aangemerkt als onrechtmatige concurrentie. Gedaagde heeft klanten gewezen op de beëindiging van de samenwerking en informatie verstuurd over het voortzetten van werkzaamheden.

 

De voorzieningenrechter oordeelt dat geen sprake is van onrechtmatige daad. Gedaagde heeft een aanmerkelijk bedrag betaald aan de voormalige vof voor het gebruik van het klantenbestand en daarnaast is onbetwist dat het klantenbestand ook eigen klanten van gedaagde betrof welke hij op de hoogte wilde stellen wegens beloofde garantie. Eiser heeft hier onvoldoende tegenin gebracht.

 

IEPT20190430, Rb Overijssel, Consens-us

 

ECLI:NL:RBOVE:2019:1519