Geen kennelijke schrijffout met de term gedecodeerde Inbreukmakende MHCS-producten

09-01-2024 Print this page
IEPT20230830, Rb Den Haag, MHCS v Loendersloot

Volgens Loendersloot is er een kennelijke schrijffout door het gebruik van de woorden "inbreukmakende MHCS-producten". Het dictum moet in het licht van het lichaam van het vonnis worden uitgelegd. Daaruit lijkt de term gedecodeerde inbreukmakende MHCS-producten voldoende uit. Afwijzing herstelverzoek.


EXECUTIE - MERKENRECHT

 

Volgens Loendersloot bevat onderdeel 10.29 onder a) van het dictum IEPT20230614) een kennelijke schrijffout door het gebruik van de woorden “Inbreukmakende MHCS-producten”. Het dictum van een vonnis moet worden uitgelegd in het licht van de daarmee verband houdende overwegingen in het lichaam van dat vonnis.


De daar gebruikte term ‘gedecodeerde Inbreukmakende MHCS-producten’, ziet niet op niet-gedecodeerde, niet-uitgeputte producten. De gedefinieerde categorie is immers beperkt door de toevoeging van het bijvoeglijk naamwoord ‘gedecodeerde’.
 

De opgave verplichting ziet dus niet op alle Inbreukmakende MHCS-producten zoals gedefinieerd in r.o. 6.131. In het gebod is verwezen naar r.o. 6.159, waarin volledige omvang van de opgave is gedefinieerd.
 

Dat Loendersloot het gebruik van de term ‘Inbreukmakende MHCS-producten’ in dit verband ‘niet zuiver’ acht, betekent niet dat het dictum een kennelijke fout bevat. Het verzoek van Loendersloot zal daarom worden afgewezen.

 

ECLI:NL:RBDHA:2023:13600